<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1400166854918976544\x26blogName\x3d::haLL+Of+FamE::thE+7th+geN\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://7thgenesis.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://7thgenesis.blogspot.com/\x26vt\x3d-467418749004090982', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Tuesday, September 29, 2009


assalamualaikum..suhu 24degree celcius pada malam itu langsung tidak menghalang niat kami untuk terus menjejakkan kaki di bumi jordan..ketika azan maghrib sayu berkumandang,kami masih berada dalam perjalanan dari lapangan terbang Amman menuju ke petempatan kami di bandar Irbid..Suasana di dalam bas milik Universiti Yarmouk begitu meriah..Kami telah berbuka bersama-sama di dalam bas berbekalkan seteguk air kosong dan sebungkus biskut bagi setiap pelajar..Alhamdulillah,setelah 1 jam lebih perjalanan yang agak menyeronokkan,saya,acoi dan syikin serta kawan-kawan yg lain tiba di kawasan petempatan kami.dan..di situlah segala-galanya bermula...kami telah disambut meriah dengan senyuman manis oleh senior-senior..apabila turun sahaja daripada bas,angin tiup menderu,betapa sejuknya malam di bumi jordan.amat berbeza dengan Malaysia;tanah tumpah darah...Kami telah ditempatkan di bangunan yang dinamakan "bangunan Sa'dun!"..haha..nama tu bersempena nama haris(penjaga kami)..dialah yang menguruskan segala keperluan air,elektrik dan segala kerosakan rumah.dia pun kerja dengan CEKAP!sungguh!!gek..

malam itu,kami telah makan berjemaah di rumah senior.itulah pertama kali kami merasai juadah tempatan di sini..makanan dihidangkan dalam dulang!aduh..terasa nikmatnya makan bersama-sama(padahal x ckup,lapar gile..puasa dekat 20 jam)huhu..setelah selesai,kami telah menuju ke masjid jamiah untuk menunaikan solat terawih.aduh,bagaikan hendak tercabut kaki rasanya apabila imam masjid tersebut membaca agak panjang 1 rakaat.jadi kami pun buat dalam 2 rakaat je.hahaha..

setelah usai solat terawih,kami pun berjalan kaki pulang ke rumah masing-masing..malam itu terasa sungguh penat..badan terasa begitu tidak bermaya..namun begitu,saya yakin kerinduan terhadap bumi malaysia membelenggu jiwa rakan-rakan malam itu..masing-masing amat payah untuk memejamkan mata sedangkan kepenatan sudah berada pada paras yang maksima..setiap kali mata dipejam,wajah bonda dan ayahanda terus terbayang di sudut jiwa..namun,inilah dikatakan pengorbanan..tiada pengorbanan tiadalah kejayaan..malam terus berlalu dibawa arus masa.Hari muka terus menanti membawa pelbagai cerita dan berita..Cabaran hari esok mananti pasti..hanya diri perlu siap siaga menempuhinya...

Labels:

Jauh di Sudut Hati Hattarazian @ 12:41 AM | 2Secebis Kata

Thursday, September 24, 2009

ni kat depan hotel kt Bahrain...

kat mator Bahrain...

bismillahirrahmanirrahim..

salamualaik.

kwn2..selamat hari raya dari org mesir..maaf zahir batin..mntk duet raye!!!hehe

dah banyak request dari kwn2 untuk ktorg update post..inilah yang mampu ktorg bagi...ktorg kt sini alhamdulillah..yang 'ikhwah'/'ustaz' x tw la pulak khabarnye mcm mne..

skrg ktorg ade kelas bahasa..arab fushah..sebok sketla..banyak gle keje sekolah yang ustazah Hind' bagi..untuk pengetahuan, ktorg;izzah, pika, aja n dibah sume dok satu mustawa...

untuk u pulak, ktorg x tw lagi..pada awalnya, ktorg sume kecuali 6 org ditempatkan di u.al-azhar..dimana ktorg akan diwajibkan menghafaz quran..7 tahun pulak tu..bkn ktorg x nk..tapi, ade lah sebab2 tertentu..
insyaAllah ktorg da minta tuka kat ustaz yang jaga ktorg kt sini..doakan ktorg dapat u yang ktorg mntak...

ni je kot dari ktorg..nnt suruhlah 'ustaz' deenie post kt sini plak eh..hehehe


Allahua'lam...

eid mubarak..kullu 'aamin wa antu bikhair...
ilal liqa...

hajar-dibah..

Jauh di Sudut Hati siti-situ-sana-sini @ 12:47 AM | 3Secebis Kata

Sunday, September 13, 2009





NAKRAYE..NAK RAYE..NAKRAYE

tp...x dapat BALEEEEKKKK!!!! waaaaaaaaa!!

nyh ktorg post kad raye untuk korg sume

sama ada di dalam mahupon luar negare

kat luar tuh jgn nanges lak

ktorg yg kat dalam negara nyh pon

xdpat nak blk umah

sebab ade tugasan

poyo en ktorg

hahahahaah

kalo korg nak dwet raye

dtg ar sini..hahahak>>>nyhh idea muiz water

jap..

yg still kat tanah melayu nyh

x de pape plan kew raye nyh??

dgr cter ade final exam???

so x leh konvoi2 la yer???

sob3..poyo er nanges

sdey2.. jom ar kte pi raye umah

hajar!!!

hehehe

erm...k ar

da pnat mrapu nyh

ktorg nak pi jalan TAR nyh

shoping raye!!!heheheh

P/s: sesape nak raye umah hidayat

dtg ar

aku wat open house

tp dtg on 1 syawal only

ari2 laen x dilayan...hihihi

p/s ke-2: majed wat close house!!

jgn datang umah dia

dia sekeluarge beraye di perak

TAHNIAH KEPADE YG BERPUASE FULL!!





Jauh di Sudut Hati Hidayat Ibrahim @ 2:41 PM | 3Secebis Kata

Saturday, September 5, 2009

kalo korg power
selesai kn puzzle ny
(letter b4 G)+(Real No.)+(sin90)+(E log10)+(unit of force)+(half moon)+(twin of 5)+(flag without lag)+(cos90)+(center of Earth)+(image of 3)+(half of diamond)+(5th letter)+(P with 2 legs)
gud luck bg spe yg mencuba
kalo dpt jwb..............

Jauh di Sudut Hati wak @ 10:44 PM | 4Secebis Kata

-Welcome to the Official Blog of SAMBESTARI 7th Generation-