<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1400166854918976544\x26blogName\x3d::haLL+Of+FamE::thE+7th+geN\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://7thgenesis.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://7thgenesis.blogspot.com/\x26vt\x3d-467418749004090982', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Wednesday, December 8, 2010

doa perpisahan




Album : Teman Sejati
Munsyid : Brothers
http://liriknasyid.com

Pertemuan kita di suatu hari
Menitikkan ukhuwah yang sejati
Bersyukurku kehadap Illahi
Di atas jalinan yang suci

Namun kini perpisahan yang terjadi
Dugaan yang menimpa diri
Bersabarlah diatas suratan
Kutetap pergi jua

Kan kuutuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
Ya Alloh bantulah hamba-Mu

Mencari hidayah dari pada-Mu
Dalam mendidikan kesabaranku
Ya Alloh tabahkan hati hamba-Mu
Diatas perpisahan ini

O.. uwo.. ho..

Teman betapa pilunya hatiku
Menghadapi perpisahan ini
Pahit manis perjuangan
Telah kita rasa bersama
Semoga Allah meredhoi
Persahabatan dan perpisahan ini
Teruskan perjuangan

Kan kuutuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
Ya Alloh bantulah hamba-Mu

Senyuman yang tersirat di bibirmu
Menjadi ingatan setiap waktu
Tanda kemesraan bersimpul padu
Kenangku di dalam doamu
Semoga... Tuhan berkatimu

Oo.. ho.. o...



assalamualaikum

lama rasanya mata menatap blog yang usai
terkulai layu..

ahh, mungkin saja kesibukan para admin untuk menjengah
atau saja tiada idea untuk dicurahkan..
fatrah exam yang selalu aja muncul semenjak kita bergelar pelajar universitas ni..

namun,
jangan lupa matlamat dibinanya blog ini untuk kita saling memperingatkan antara satu sama lain..

andai saja anda menjumpai artikel2 yang menarik
boleh saja disalin tampal ke dalam blog ini..
jangan lupa dikreditkan kepada penulisnya..

mungkin boleh dijadikan pengajaran dan pedoman buat kita semua..

ayuh para admin !
bersama kita bangunkan ISLAM !!!


Jauh di Sudut Hati Nurul Athirah @ 10:28 AM | 4Secebis Kata

Friday, December 3, 2010

update3!


assalamualaikum..haih2. ape nak jadi dgn blog kesayangan kita ni wehhh???

hee. update la...kita bertanggungjawab!see, ana dah update ni. ramai yang tengah cuti menunggu result kan? moga najah semuanya. ameen ya Rabb. moga ilmu yang kita tuntut ini akan jadi pemangkin untuk kebangkitan islam pada masa akan datang. inshaAllah.

kami kat mesir alhamdulillah sihat2 je. sekarang dah masuk musim sejuk. winter!! yeay! satu je masalahnye. cepat lapar...aduh~ bantuin yaa..

anyway, just nak inform inshaAllah family ana akan bertandang ke mesir. sampai 10 hb. kalau ada yang rindu, tak payah segan-segan kirim bungkusan ye.. hee~

ma3assalamah

Jauh di Sudut Hati siti-situ-sana-sini @ 7:33 AM | 0Secebis Kata

-Welcome to the Official Blog of SAMBESTARI 7th Generation-